Belastingaangifte
zakelijk en particulier

Inkomstenbelasting en btw aangifte - zakelijk

Elke ondernemer is verplicht om belastingaangifte te doen, maar velen lopen belastingvoordelen mis. Simpelweg omdat ze niet goed genoeg op de hoogte zijn van alle aftrekposten, toelagen en fiscale voordelen. Zonde.

Een samenwerking met Twelve Finance reikt verder dan de standaardregelingen. Wij zorgen ervoor dat je altijd profiteert van de belastingvoordelen die op jouw situatie van toepassing zijn. Ook denken we actief met je mee over de juiste beslissingen voor je bedrijf — zowel nu als in de toekomst. Twelve Finance kan je onder meer helpen met de volgende zaken:
● Advies en hulp bij aftrekposten, fiscale voordelen en toelagen.
● Aangifte omzetbelasting.
● Aangifte inkomstenbelasting.

Deze voordelen gelden niet alleen voor grote bedrijven —  ook als kleine ondernemer heb je recht op heel veel interessante aftrekposten. Denk bijvoorbeeld aan de startersaftrek, investeringsaftrek, fiscale oudedagsreserve en andere directe voordelen waar je dit jaar al van kunt profiteren!

Neem de onderstaande afkortingen voor aftrekposten goed door, want na onze eerste kennismaking volgt er een mondelinge overhoring! 

MVB
Oftewel, middeling van belasting. Heb je een verandering in de hoogte van het belastbaar inkomen, dan kan middeling van drie aaneengesloten jaren zeer rendabel zijn. Laat deze kans niet liggen! 

FOR
De fiscale oudedagsreserve is een fiscaal vriendelijke mogelijkheid voor ondernemers om een aanvullend pensioen op te bouwen naast de AOW. En hoe eerder je begint, hoe beter het resultaat!

KOR
De kleineondernemersregeling. Profiteer als kleine ondernemer van grote voordelen. 

KIA
Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Leg dit woord neer bij scrabble en je wint gegarandeerd. Maar ook voor ondernemers is het raadzaam om zich hierin te verdiepen.

EIA
Investeer je als ondernemer in energiebesparende technieken of bedrijfsmiddelen? Maak dan gebruik van de energie-investeringsaftrek.

Aangifte inkomstenbelasting - particulier

Het is niet iets waar veel mensen naar uitkijken, maar toch is er geen ontkomen aan: de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. Voorkom deadlinestress en zorg dat je alles ruim voor 1 mei hebt geregeld!

Twelve Finance geeft je antwoord op de volgende vragen en meer:
● Welke gegevens heb ik nodig?
● Waar moet ik op letten?
● Op welke aftrekposten heb ik eventueel recht?
● Mag ik de hypotheekrente aftrekken van mijn belastbaar inkomen?
● En hoe zit het met een krediethypotheek?
● Mag ik studiekosten aftrekken?
● Wat moet ik doen met betaalde alimentatie?

Of misschien heb je wel hele andere vragen. Neem ruim voor de deadline van 1 mei contact met ons op, zodat je aangifte tijdig en correct in orde wordt gemaakt.

Samen doorlopen we onze gedetailleerde checklist en zodra alles akkoord is, regelt Twelve Finance de rest! Voor een standaard aangifte inkomstenbelasting geldt een vast tarief van € 75,- exclusief btw. 

Onder een standaard aangifte inkomstenbelasting vallen je inkomen uit werk en woning (box 1) en sparen en beleggen (box 3). In het geval van een complexere aangifte (incl. box 2) geldt een aangepast tarief, afhankelijk van de situatie.

Voorlopige teruggaven en toeslagen 
Het verzorgen van voorlopige teruggaven en toeslagen valt niet onder het bovenstaande tarief. Na afloop van een vrijblijvend gesprek kan Twelve Finance je kosteloos een offerte op maat sturen. Hieronder vallen zaken als:
● Huurtoeslag.
● Zorgtoeslag.
● Kinderopvangtoeslag.